Ik ben Johanna de Groot uit Vroomshoop uit de Provincie Overijssel en ben begonnen met duiven in 1992,eerst voor het Generaal Kampioenschap en sinds 2001 voorzichtig begonnen met de overnachting.

Mijn eerste duiven kwamen van Harold Zwiers  en het jaar er op al een mooi resultaat met Dorien een dochter van de parel duivin keer de late tamme 22/2255 Kring 1 Ruffec

Mijn  kwekers verder uitgebouwd met de lijn Rooie Japie,De Jonge Barcelona,De deugniet van Harold Zwiers.Dit jaar  weer samen kweek met de Comb rekker-Westra uit Friesland voor verdere kwekers zie kweekkoppels.

Heb Twee hokken die tegen over elkaar staan,1 hok met puntdak dat op het oosten staat met 24 bakken voor de doffers en een afdeling voor de duivinnen.Nu zitten er 18 doffers en 21 duivinnen

Het andere hok is voor de jonge duiven en  is met een zadeldak en met rennen er voor en de schuiven dicht in het hok en een afdeling met ren voor een ronde natourjongen of taartjongen,ook met de schuiven dicht in het hok.

Tijdens de rui/winter periode worden de hokken niet schoon gemaakt,tijdens de vluchten elke dag.Het hok waar de jonge duiven op komen komt een laagje bruin schelpenzand en en daarna ook niet krabben droge mest methode.

Voor de vluchten krijgen de duiven de Paramyxo enting en laat ik ze nakijken door een dierenarts mankeert er wat aan geef ik ze er wat voor en ook zo onder de vluchten.Heb zelf een Microscoop en daar mee controleer ik de mest zo nu en dan en voor de rest natuurproducten, zoals Naturaline,knoflook,thee in de waterpan.

Voer is van Beyers Galaxy  rui en kweekvoer en tijdens de vluchten komt er koopman all in one ,snoepzaad en pinda,s bij.

De gewone vluchten korf ik mijn vereniging De Zilvermeeuw in Westerhaar en de overnacht vluchten in het Nic Sibculo voorheen Nic Borne,maar omdat Sibculo korter bij is daar naar toegegaan.En Natuurlijk lid van de VNCC een hele mooie fondclub waar de leden van de afdelingen 9-10-11 lid kunnen worden.

 

 

Mijn afstanden op de vluchten zijn.

 

  • Limoges          M  825 km

  • St Vincent      M  11.44 km

  • Periqueux      M   917 km

  • Dax                  M   11.24 km

  • Orange           O    936 km 

  • Bergerac        M   956 km

  • Cahors           M   996 km